Suomeksi

Tyylikkäät lasit voivat muuttaa koko ulkonäkösi. Itse pidän laseja vain tarvittaessa, mutta ne ovat kiva muoti asuste tietyn tyylisiin tapahtumiin ja palavereihin.

Sonia Jainilla on KTM-tutkinto Irlannista, mutta peruskoulutuksen hän on saanut PK-seudulla. Sonia on syntynyt Kaliforniassa ja muuttanut lapsena Suomeen. Hän on tehnyt töitä teknologia-, elintarvike-, peli-, turismi- ja kasvatus aloilla. Hän oli myös töissä markkinointipuolella pienessä suomalaisessa teknologiafirmassa. Irtisanoutumisensa jälkeen hän on viimeiset seitsemän vuotta tehnyt erilaisia freelancer-töitä.

Tarjoan seuraavia palveluita:

 • Kirjoittaminen, copywriting
 • Käännöstyöt suomi-englanti 
 • Sosiaalisen median ylläpito
 • Tapahtumien juontaminen ja puheiden pitäminen
 • Konsultointi, stailaus, tyylineuvonta, henkilökohtainen ostosavustaja

Seuraa blogiani ja saat suoraan sähköpostiisi ilmaiset vinkkini miten elää mukavasti pienellä budjetilla.

Tervetuloa uuteen lifestyle-blogiini, Glamorous Sonia! Blogistani voit lukea vinkkini tyylikkääseen pukeutumiseen, ja matkailuun sekä terveellisen ruokavalion ylläpitoon pienellä budjetilla.

– Sonia Jain

Annan vinkkejä miten tulla toimeen seuraavilla elämänalueilla, kun asut yksin pienellä budjetilla:

 • Rahankäyttö, budjetointi  
 • Ulkonäkö, vaatetus, tyyli
 • Ruokavalio
 • Matkustaminen  

Kaikki nämä aihepiirit ovat haastavia, jos elät hyvin pienellä budjetilla. Tarkka budjetointi ja pennien laskeminen on tärkeää, samoin huumorin ylläpito. Toivon että blogini inspiroi, naurattaa, saa ihmiset kommentoimaan ja pelastaa jonkun päivän! Tervetuloa uuteen blogiini!


Blogejani:

Ennen kuin ostat purkkisoppaa, kokeile näitä halpoja mutta terveellisiä ruokareseptejä 

Sinkkuna ja työttömänä voi olla välillä hankalaa syödä terveellisesti, koska terveellinen ruoka on yleisesti kalliimpaa maailmanlaajuisesti. Etenkin Yhdysvalloissa ja Irlannissa asuessani huomasin että terveellistä ruokaa on hyvin hankala löytää tavallisista ruokakaupoista ja se on paljon kalliimpaa. Irlannissa pelastukseni oli yllättäen Lidl. Sieltä sai lohta ja pakastevihanneksia mitä ei tavallisista pikkukaupoista löytynyt. 🙂 Suomessa ruoka on yleisesti hyvin kallista (etenkin jos sinulla ei ole vakituista työpaikkaa ja sinun täytyy maksaa kaikki laskusi YKSIN plus sinun KAHDEN Keksimonsteri kissasi ruuat.) Terveellistä ruokaa on helppo löytää kaupoista, mutta se voi myös olla hyvin kallista jos et osaa budjetoida oikein tai valmistaa omia aterioitasi. 

Tässä on jotain minun lempiruokia joita on helppo ja halpa valmistaa jos satut olemaan sinkku ja työtön tai vain sinkku/ työtön/ opiskelija/ eläkeläinen/ säästät rahaa lapsillesi/ olet tiukassa budjetissa. Olen laittanut keskimääräiset hinnat PK-seudun hintojen mukaan. Minun top kymmenen halpaa ja nopeaa kasvis/ vegaaniruokaa alle kahdella eurolla per annos.

 1. Intialainen dal riisillä. Punaiset linssit, ruskeat linssit tai keltaiset linssit käyvät maun mukaan. (vegaani) 0,70€ per annos. 
 2. Peruna- purjokeitto. (vegaani) 0,55€ per annos.
 3. Tomaattikeitto. (vegaani) 0,50€ per annos. 
 4. Intialainen Palak Paneer riisillä. (Pinaatti- tofu muhennos, vegaani) 2€ per annos.
 5. Kolmen pavun chili- muhennos tomaattikastikkeessa. (vegaani) 1,20€ per annos.
 6. Thai- wokki tofulla. (vegaani) 2€ per annos.
 7. Salaatti kidneypavuilla – voit lisätä kaikkea mitä löydät jääkaapistasi. Oliiviöljy- suola-pippurikastike riittää. 2€ per annos.
 8. Pasta munakoiso-tomaattikastikkeella. (vegaani jos et lisää parmesaani-juustoa). 1€ per annos.
 9. Couscous tofulla ja vihanneksilla. (vegaani) 2€ per annos.
 10. Vegaani voileipä. Sämpylä, hummus, kurkkua/ tomaattia. 1,50€ per annos.

Lääkäri neuvoi minua vähentämään vehnää ruokavaliostani, joten pastan korvaaminen tuoreella salaatilla on hyvä idea. Pasta on kuitenkin halpa, helppo ja nopea ateria, joten miehille ja kasvaville lapsille se on erityisen kiva ruoka tehdä itse kotona. Minä en syö lihaa (paitsi kalaa välillä vaikka se onkin kallista) ja yritän välttää maitotuotteita niin paljon kuin mahdollista ja sen takia tämä listani koostuu vegaaniruuasta. 

6. Thai- tofu wok (2 euroa/ annos). Älä lisää persiljaa jos haluat säästää rahaa etkä ylittää 2 euron budjettia. Tuore persilja nippu maksaa 2e.

 

Miten välttää tylsistyminen kun etsit töitä

Työnhaku on stressaavaa. Kuten myös kumppanin etsiminen. Molempien etsiminen samaan aikaan voi olla hyvinkin lannistavaa. Vaikka kuluttaisit kaikki päiväsi töitä etsiessä, käyt satunnaisilla treffeillä ja yrität tienata pennejä tekemällä töitä jotka eivät ole lähellekään tutkintosi tasoa jotta saisit vuokrasi ja laskusi maksettua, ennen pitkää sinä saatat tylsistyä.  

Mielestäni ”nerot saavat parhaat ideansa yksin, hulluina ja tylsistyneinä” on totaalisen yliarvostettu konsepti joka ei todellakaan edes toimi tai sitten en ole vaan tarpeeksi fiksu keksimään miljardin euron yrityssuunnitelmaa kun olen jatkuvan stressin alla. En myöskään viihdy yksin. Tässä on kuitenkin 30 asiaa mitä olen tehnyt välttääkseni tylsistymisen. Näitä asioita voi myös hyödyntää mielenterveytesi parantamiseen, koska pitkittynyt tylsyys ja eristäytyminen madaltaa mielenterveyttäsi hyvin PALJON. 

 1. Katsoin Youtubesta kakkuvideoita. Siinä on jotain hyvin rentouttavaa ja tyydyttävää katsoa miten kakusta tehdään kauniita ja täydellisiä taideteoksia puhumattakaan hyvänmakuisia.
 2. Lähetin yli 200 työhakemusta seitsemän vuoden aikana TULOKSETTA. Yrittänyttä ei laiteta.
 3. Menin Maltalle töihin, sain potkut ja vietin kaksi kuukautta etsimässä töitä ja kävin 11 työhaastattelussa. Valitettavasti ala oli ilmeisesti väärä minulle joten ei onnistanut työpaikan löytäminen tai sitten kyse oli jostain muusta.
 4. Katsoin putkeen TV-sarjoja netistä, esim. Täydelliset Naiset, The Handmaid’s Tale, Good Behavior, Criminal Minds, Kolme Miestä ja Tyttö, The Mindy Project ja Family Guy ym.
 5. Osallistuin kirjaimellisesti kymmeniin CV:n muokkaus-kursseille. Ostin jopa kirjan miten kirjoitetaan hakemuskirjeitä New Yorkilaisesta kirjastosta vuonna 2014. Se ei valitettavasti auttanut minua ollenkaan.
 6. Osallistuin työnhaku-kursseihin, työvoimatoimiston tapahtumiin, ja yleisesti hengailin työvoimatoimistossa etsimässä töitä ja tekemistä.
 7. Tein vapaaehtoistöitä eri järjestöille. Unicef, Suomen YK Naiset ja Suomen Eläinsuojeluyhdistys kyllä ottavat apua vastaan ilmaiseksi, mutta eivät kuitenkaan palkanneet minua heidän avoimiin työpaikkoihin mistä olisi maksettu palkkaa.
 8. Vietin HYVIN paljon aikaa kissojeni kanssa. Kissani ovat kuin omia lapsiani nyt.
 9. Join PALJON viiniä. Punaviini on jopa terveellistä kohtuullisin määrin.
 10. Liityin eri verkostoitumis- järjestöihin ja osallistuin kymmeniin verkostoitumistapahtumiin. Valitettavasti en onnistanut löytämään työpaikkaa, mutta tapasin paljon uusia mielenkiintoisia ihmisiä!
 11. Menin paikallisen kirkon tapahtumiin. Yritin löytää uusia kavereita, mutta epäonnistuin.
 12. Liityin Twitteriin. Olen twiitannut yli 5000 kertaa. (ei sisällä kaikkia poistettuja raivotwiittejä.)
 13. Tein itselleni ja kissoilleni omat Instagram tilit. Olen päivittänyt tilejä säännöllisesti itse ottamilla kuvillani.
 14. Yritin luoda itsenäistä uraa markkinointikonsulttina. Tein hinnaston käännöstöistäni ja sosiaalisen median palveluistani, loin itselleni Facebook-sivun konsultointipalvelulle, mutta en valitettavasti löytänyt tarpeeksi asiakkaita.
 15. Tein Google Digital Garagen ilmaisen online- markkinointikurssin. Sain siitä tutkintotodistuksen ja toivon että siitä olisi jotain hyötyä työpaikan löytämiseen.
 16. Harrastin paljon liikuntaa. Pidin kirjaa painostani joka päivä, laskin kaloreitani ja merkitsin niitä sovellukseen, mutta kyllästyin lopulta siihen jatkuvaan kaloreiden kyttäämiseen ja aloin syömään taas kakkuja. (varsinkin sinkkuna on aika vaikeaa olla syömättä kakkuja haha.)
 17. Sain työpaikan Bulgariasta. Sain valitettavasti potkut ja palasin takaisin lähtöruutuun Suomeen.
 18. Matkustin kun minulla oli rahaa.
 19. Luin muutaman hyvän kirjan.
 20. Järjestin säännöllisesti tapahtumia kansainväliselle expat-ryhmälle. Tapasin monia paljon maailmaa nähneitä mukavia ihmisiä!
 21. Menin yksin New Yorkiin etsimään töitä. Käytin omia säästöjäni, löysin asunnon Craiglistilta, verkostoiduin eri ihmisten kanssa, jätin bileitä väliin että pystyin hyödyntämään kaiken ajan työhakemusten laatimiseen, lähetin kymmeniä työhakemuksia, kävin muutamassa työhaastattelussa, myöhästyin lennostani takaisin Suomeen, jäin New Yorkiin kuukauden pidempään ja lähetin LISÄÄ työhakemuksia ja verkostoiduin mm. Disney-teatterin johdon kanssa, ja jälleen kerran EPÄONNISTUIN.
 22. Ajelin sporalla ympäri Helsinkiä ajankuluksi.
 23. Menin ostoksille ihme paikkoihin. Parempi hengata Vantaalla kuin yksin kotona.
 24. Juttelin mielenterveyshoitajien kanssa. Siitä ei yksinkertaisesti tullut yhtään mitään. Minulle tuli vain huonompi fiilis. Hyvin henkilökohtaisten asioiden jakaminen tuntemattomien kanssa vaatii sen että tulee hyvin juttuun sen ihmisen kanssa.
 25. Autoin eläkkeellä olevia sukulaisiani.
 26. Tein kaikenlaisia matalapalkkaisia duuneja joihin ei tarvinnut KTM tutkintoani. Hassua miten minä en kelvannut normaaliksi työntekijäksi firmoihin missä olin töissä omalla alallani (minua on työpaikkakiusattu kaikissa toimisto duuneissani), mutta työt jotka eivät ole alaani pitäisi hyväksyä.
 27. Kokeilin uusia ruokareseptejä. Kokkailu ja leipominen on hyödyllistä ajanvietettä.
 28. Söin liikaa kakkua ja suklaata. Stressin lievittäminen syömällä makeaa on klassinen naisten kikka, mutta se valitettavasti toimii. 🙂
 29. Istun yksin kotona USEAT viikonloput ja toivoin että olisin New Yorkissa.
 30. Opettelin käyttämään WordPressiä ja aloitin bloggaamaan. SEITSEMÄN vuotta turhaan lähetettyjä työhakemuksia ja hylkäyksiä ja nälvimistä joka suunnasta riitti.

Työnhaku on stressaavaa. Kuten myös kumppanin etsiminen. Molempien etsiminen samaan aikaan voi olla hyvinkin lannistavaa. Vaikka kuluttaisit kaikki päiväsi töitä etsiessä, käyt satunnaisilla treffeillä ja yrität tienata pennejä tekemällä töitä jotka eivät ole lähellekään tutkintosi tasoa jotta saisit vuokrasi ja laskusi maksettua, ennen pitkää sinä saatat tylsistyä.  

Tässä erilaista tekemistä kun kyllästyt hakemaan vakituista työpaikkaa. 🙂
%d bloggers like this: